Vi har den stora glädjen att presentera de första namnen till Mariehamns litteraturdagar 2024!

Nilla Kjellsdotter är född, uppvuxen och bosatt i Österbotten i Finland. Hon bor med sin familj i byn Oravais, där även seriens huvudkaraktär, Mija Wadö, bor. Flickan i stenparken utkom 2022 och blev en stor succé, liksom Himmelsgården (2023). Serien om Mija Wadö har också översatts till finska. Flickan i stenparken vann pris för Bästa spänning på fiska Storytel Awards 2023, och nominerades till samma pris i Sverige. (Norstedts bokförlag).
Nilla kommer att samtala med några andra deckarförfattare under dagsprogrammet på lördagen den 23.3.

Lena Andersson romandebuterade 1999. År 2013 tilldelades hon Augustpriset för Egenmäktigt förfarande som redan betraktas som en modern klassiker. Senast har romanerna Sveas son och Dottern samt krönikesamlingarna Verkligheten och resten och Resten av verkligheten utkommit. Lena Anderssons senaste bok Studie i mänskligt beteende nominerades till Augustpriset 2023. (Bokförlaget Polaris)
Lena kommer att uppträda under lördagens dags- och kvällsprogram.

Dilsa Demirbag-Sten är generalsekreterare vid Berättarministeriet i Sverige. Berättarministeriet verkar för att minska segregationens negativa konsekvenser på barns skolgång genom att stötta lärare och elever i skolor med högt socioekonomiskt index i den dagliga undervisningen.
Dilsa Demirbag-Sten kommer att medverka i frukostseminariet arrangerat i samarbete med Högskolan på Åland. Seminariet är fredagen den 22.3 kl. 8.00-10.00 på Mariehamns Stadsbibliotek. Mer information kommer.