Vinnare 2023

ÅRETS STILIST
Flykt i javascript / Felicia Holmström, Kyrkby Högstadieskola

Detta var i särklass en av årets mest kodade texter.
Med få ord har författaren lyckats skapa en vacker, känsloväckande dikt på ett kreativt och annorlunda sätt.
En dikt som direkt kunde platsa i en diktbok av en etablerad poet.

ÅRETS FILOSOF
Kotten / Emil Solax, Kyrkby Högstadieskola

Detta är en ambitiös text som låter läsaren följa en textuppbyggnad som kanske inte alltid är självklar men som lyfter omständigheter på ett löpande och fint sätt. Författaren använder sig av naturen som metafor för det kämpiga i livet men avslutar det genom att ge läsaren en gnutta framtidstro.

ÅRETS VARMA HAND
Det kan kännas ibland / Amanda Ekström, Kyrkby Högstadieskola

Denna text är relaterbar och beskriver en känsla många går igenom under livets gång. En kort, kompakt och mjuk dikt om omfamnade.
Förärat av Hasses Ur & Guld

BUBBLARE
Ett steg framåt / Alberto Gerbasi, Övernäs Högstadieskola

I denna text kunde en se likheter med John Steinbecks Pärlan eller kanske Samuel Becketts I väntan på Godot medan de andra i juryn tappade intresset mellan sanddynerna i öknen. Trots delade åsikter är detta en värd bubblare med sin egen stil och intressanta mystik med kråkorna.

BUBBLARE
Vandraren / Hilda Möller Widerström, Strandnäs Högstadieskola

En text om ett ständigt letande om att söka en mening- men i vad? Kan det vara en identitet eller en fristad författaren söker efter? Läsaren lämnas med en tankeställare och att grunda sig i texten för att göra en egen tolkning.

BUBBLARE
Stora svarta tröjan
 / Erin Michalovic, Strandnäs Högstadieskola

Vacker dikt om sorg, saknad och kärlek. Ett plagg får representera en kärlek som en gång fanns. Tiden går och diktjaget går vidare men minnen finns kvar.