Vi gläds av att släppa ytterligare tre namn på författare som är påväg till oss i mars!

Rita Paqvalén

Det har nu gått över 50 år sen homosexuella handlingar ströks ur den finska strafflagen. Paqvalén släppte förra året boken Queera minnen, en essäsamling om bland annat den finlandssvenska homosexuella historien. Frågor som hur vi tolkar historiens tystnad och vilka röster och perspektiv är osynliga i dagens samhälle dyker upp.

Koko Hubara

Hubara öppnade upp en diskussion inom det finska litterära finrummet – ett rum som tidigare inte givit plats för rasifierade personer, då hon släppte essäsamlingen Bruna Flickor 2018. Förra våren släppte hon sin första roman Bechi – en berättelse om komplexiteten av mor/dotter förhållande och kulturskildringar.

Jens Liljestrand

Författaren, skribenten och kritikern Liljestrands senaste bok Även om allt tar slut (2021) är en stark politisk roman och tar läsaren igenom många klimatkriser och katastrofer, men även hur kriser löper parallellt med vardagslivets alla bekymmer, utmaningar och trauman.

Femmoras läsfest

Samtidigt kan vi berätta att årets bok som alla Ålands femte klassister ska få läsa i år är Världens hemskaste sjukdomar av Ida Kjellin och Sofia Bergström. Föreningen har skickat ut ett exemplar i gåva till alla bibliotek på Åland.
Pressbilder Fredrik Hjerling (Liljestrand), Heidi Lunabba (Paqvalén), Niklas Sandström (Hubara)