Med stor glädje släpper vi de tre första gästerna till den kommande festivalen 2022!

Nu släpper vi första namnen på författare till Mariehamns litteraturdagar 2022 samt årets visuella identitet av temat Ursinne!
Vi är så glada att får dela nyheten med er att följande personer är påväg till oss i mars;
 
Atilla Yoldas
Yoldas är författare, journalist och aktivist. Han utkom år 2019 med debutboken Mansboken – från en kille till en annan. Han är nämnd som en av vår tids viktigaste röster och lägger djup fokus på ämnen kring maskulinitetsnormer, jämställdhet och antirasism.
Yoldas kommer även att hålla en föreläsning kring sin bok.
 
Stina Wollter
Konstnären, författaren, radioprataren, sångaren – ja kärt barn har många namn (och roller!). Tredje gången gillt skulle vi kunna säga. Efter pandemins krävande omställningar har vi lyckats bjuda in Stina till oss på nytt.
Tidigare i år släppte hon boken ”Kring denna konst”, där läsaren får följa med hennes trettioåriga karriär som konstnär.
 
Quynh Tran
Utbildad psykolog och numera även författare är Tran en stark österbottnisk debutant med prisade romanen ”Skugga och svalka”, där familjekonstellationer, uppväxtskildringar och besatthet ligger i fokus. Trots att Tran är ny inom författarscenen är hans skrivande redan hyllat av många.
Tran är även nominerad till Runebergspriset 2022.
 

Biljetter till festivalen släpps efter årsskiftet.

Visuella identitet 2022

För årets visuella identitet står grafikern och formgivaren Daniel Johansson. Tillsammans med arbetsgruppen och styrelsen bakom festivalen har vi kommit fram till denna starka karaktärsfyllda identitet som går i linje med årets tema Ursinne.

Fotografer: Cecilia Ferngren (Yoldas), Mikael Ohlsson (Wollter), Kevin Chang (Tran)