Utställning

Mariehamns litteraturdagar anordnar varje år program för barn och unga. I år har åländska femteklassare arbetat litterärt och konstnärligt med temat längtan, där deras verk i anslutning till litteraturdagarna skulle ha visats på bibliotek runtom på Åland. På grund av Corona-situationen som drabbade Finland i mars var tyvärr inte detta längre möjligt att göra. Därför visas nu elevernas verk i en digital utställning som kommer att finnas tillgänglig på vår hemsida fram till slutet av maj. Ta del av alla dessa olika perspektiv på vad längtan kan vara, genom att läsa vackra dikter och fängslande berättelser, och titta på färgstarka målningar direkt från mobilen, surfplattan eller datorn!

I den digitala utställningen är det möjligt att bläddra mellan samtliga bidrag, men man kan även välja att gå via innehållsförteckningen (på datorn finns den nere i högra hörnet) om man är på jakt efter en specifik skola.

Klicka här för att gå till den digitala utställningen Femmornas längtan.  

Första delen av utställningen innehåller verk av elever från: Övernäs (klass 5A), Ytternäs skola (klass 5B), Rangsby skola, Ödkarby skola, Källbo skola (klass 5B), Föglö grundskola, Brändö grundskola, Vikingaåsens skola, Kumlinge skola.

Utställningen kommer att uppdateras under tiden som den finns tillgänglig, med verk från flera skolor. Så håll utkik efter uppdateringar!